10 februari – over sprookjes stekken in het voedselbos…

Een heel gevarieerde week hebben we achter de rug. Dinsdag hielpen we Gaby met haar eerste stappen in de richting van een voedselbos. We plantten op haar kersverse weide verschillende biodiverse en productieve windbreekhagen aan om een windluw microklimaat te laten onstaan voor de eerste fruitboompjes: appelbomen, amandel, perzik,… En dit is nog maar het begin! Als klein intermezzo dachten we snel even haar pipowagen 100m verderop naar de weide te transporteren. Dit bleek echter een hele onderneming te zijn. Met 10 man&vrouw en een tot ‘rally’wagen omgedoopte auto zijn we er in geslaagd om door modderpoelen heen het gevaarte veilig op de weide te brengen. Gaby kan nu op beide oortjes slapen en het grijze Aalst is ondertussen een paradijsje rijker.

De volgende dag was het wat rustiger. Na heel wat smeedwerk aan onze toekomstplannen  gingen we buiten spelen: bessenstruiken snoeien! En meteen ons areaal aan struikjes vertienvoudigd. Een hele hoop stekken staan klaar om wortel te schieten in andere tuinen, van de mieren en de klanten. Nieuwe voedselbossen in wording…

Donderdag werd een vervolg aan het sprookjeshuis gebreid. Het huisje kreeg een buitengevel van shingles gemaakt van pallettenplankjes. Het lijkt wat op de schubben van een vis, of het verenkleed van een vogel, of…  een gevel in afvalhout dus. De mozaïek-urbanite-vloer werd afgewerkt. We werkten aan de glazen gevel een bloembak in van waaruit klimplanten of tomatenplanten kunnen ontspruiten en de binnenmuren en het plafond kunnen overgroeien.

Volgende week geven we er terug een lap op in het sprookjeshuis.